Stargate Ships: S02E17 – Pomoc, část 2

Prostor, Země, Queenmary
Poté, co Jane a Kevina podrazili vlastní rodiče, začali plánovat útoky na Piny, Luciánskou alianci a na Druhou alianci.

Právě teď se v konferenční místnosti nacházeli všichni velitelé pozemských lodí. Připojili se k nim i Asgardé, kteří za poslední dobu zvětšili flotilu.
„Dozvěděli jsme se, že Pinové se nachází poblíž Sluneční soustavy. Zjevně zjišťují, jakou máme obranu,“ oznámil Jack O’Neill.
„Během týdne bychom měli mít v provozu tři lodě. Hned jak budou moci, vyrazí na cestu,“ promluvil Thor.
„Když už víme, kde se prototyp nachází, víme, kterých míst se máme vyhnout,“ řekla Helen.
„Generál Landry navrhoval, abychom přesunuli Atlantidu i Sibylu. Během následujícího týdne tak přemístíme obě města na Terru,“ oznámil opět Jack.
„Jak jde přesun rodin do bunkru?“ zajímalo Jana.

„Bunkr podle předpokladů je malý pro všechny, proto jsme se rozhodli přesunout část už teď na Terru,“ odpověděl Paul.
„Jak to vypadá s Princetonem?“ optal se Jack.
„Plukovník Mitchell by měl brzy dorazit. Zdrželi se na okraji galaxie. Ověřovali tam náhlou anomálii, která nás znepokojovala. Nakonec se ukázalo, že to byla pouhá nově tvořící se mlhovina,“ odpověděla Sam.
„A co Sun Tzu?“ zeptal se Lionel.
„Když se Číňani dozvěděli, co se děje na Zemi, chtějí se pustit do IOA. Posílají jim výhružky, tak jak IOA nám. To, co udělají po našem odchodu, bude čistě na nich. O Teře nevědí, takže nás nemohou prásknout,“ odpověděl tentokrát doposud mlčící Kevin, který v rukou držel tablet, na kterém měl sepsané menší plány s Queenmary.
„S takovou to bude ještě hodně zajímavý,“ okomentoval to Cameron, který tam zrovna dorazil. Sedl si vedle Jacka a zeptal se ho, o co přišel.
„O nic jste nepřišel, to hlavní teprve přijde,“ odpověděl Jack a podíval se na Thora, kterému tak předal slovo.
„Přiletěl jsem sem narychlo, abych vás informoval, že loď schopná postavit se prototypu nebude zhotovena dříve než za rok.“
„Za rok?!“ nevěřili svým uším.
„Takže musíme doufat, že si veškerou techniku nezkopírovali, jinak to bude hodně krátký boj,“ řekl na to Kevin.
„Veškerou techniku, kterou disponujeme, jsme vám naprogramovali do jádra zde na Queenmary. Senzory by měly odhalit i maskovanou loď. Neuvidíte ji přímo, ale detekujete ji. Upravili jsme také několik protokolů, které by měly povolit transport hlavic i skrze rušičku. Nepřesunou se přímo na nepřátelskou loď, ale zhmotní se při co nejbližší vzdálenosti. Štíty byly nastaveny tak, aby se co nejrychleji při bitvě měnily jejich frekvence. Bude tak větší šance, že nimi nic nepřenesou,“ oznámil Thor. Po tomto bylo totiž jisté, že Queenmary je jediná pozemská loď, která s oběma aliancemi a Pinama může bojovat.
„Kolem soustavy, kterou obývají, jsme rozmístili několik satelitů. Čtyři z šesti už byly objeveny a zničeny,“ řekl tentokrát Jan, který s lodí létal kolem území Pinů.
„Brzy vyrazím na Terru. V kanadské oblasti stavíme domy. Ani ze čtvrtiny nejsme hotovy,“ řekl Jack a pomalu vstal od stolu. Než odešel z místnosti, zastavil se u Kevina, kterému řekl: „Buďte opatrní.“
„Spolehněte se.“
„Jaký je teda plán?“ zeptal se Cameron.
„Jít do nich vším co máme, dokud nejsou v plné síle,“ odpověděl Kevin a vytáhl ze šuplíku, který měl u sebe pod stolem, složky, které všem krom Thorovi rozdal.
„Jsou to rozkazy dané velitelstvím. Každý má své.“

F5P-396, Sibyla
Podplukovník Hetty Johnsová seděla v kanceláři u stolu, u kterého popíjela ovocný čaj. Tým pod vedením plukovníka Petra Sovika se nacházel v operační místnosti, kde čekal na příchod Hetty, která po dopití šálku čaje odložila hrneček na stůl a šla za nimi.
„Jste si vážně jistí, že do toho chcete jít?“ optala se jich znovu Hetty.
„Musíme do toho jít. Jde o přežití lidstva,“ odpověděl Petr. Jejich mise je infiltrovat se k Pinům do společnosti a zjistit informace o jejich spojení s Luciánskou a Druhou aliancí. Všichni čtyři si byli vědomi, že vždycky existuje možnost, že se z mise nevrátí.
„Hlavní buďte opatrní,“ řekla jim Hetty a pak dodala hlasitěji: „Zadejte adresu.“ Kapitán Graham Simmons tak učinil a zadal nejbližší neobydlenou planetu poblíž Pinů. Tým pod velením Petra sešel po schodech dolů k bráně, u které se na chvíli zastavili. Porozhlédli se kolem sebe, zavzpomínali a pak vstoupili do aktivované brány. Hetty je z operačního sledovala. Nechtěla o svůj tým přijít, proto požádala Athenu, aby jim byla na blízku. Aby nebyli tak rychle odhaleni, požádali Asgardy, aby na Atheně udělali maskování dříve, než bylo původně v plánu. Když se brána deaktivovala, vrátila se zpátky do kanceláře, odkud se spojila s Athenou. Informovala je, že tým je na místě.

F59-396, Atlantis
Jennifer doprovázela Allana do operačního, kde na něj čekal plukovník Caldwell. Daedalus dostal za úkol vydat se do Pegasu a navštívit pár wraithských základen. Velitelství by rádo vědělo, co všechno Wraithové měli za zbraně. Proto potřebovali Allana, který se na základnách vyzná. Navíc s sebou potřebovali i Rodneyho, kdyby nastal nějaký problém. John ho v tom nechtěl nechat samotného, a tak s ním letěl i zbytek týmu. Když je Steven zahlédl, zeptal se: „Všichni připraveni?“
„Všichni,“ odpověděl Allan, který právě dorazil do operačního.
„Výborně,“ řekl na to Steven a spojil se s Daedalem, „Tady Caldwell. Přeneste nás na palubu a aktivujte hyperpohon.“
„Rozumím,“ odpověděl z Daedala Weaps. Během následujících vteřin byli Steven, Allan i Johnův tým přeneseni na palubu Daedala. Elizabeth se nenápadně přiblížila k Jennifer a zeptala se jí: „Takže vy a Allan, jo?“ Jennifer na Elizabeth udělala vražedný pohled, a než aby něco řekla, tak z operačního odešla. Elizabeth se tiše zasmála a pak se vrátila zpátky do kanceláře.

Prostor poblíž SuperBrány
Poblíž SuperBrány se objevily dvě pozemské lodě. Byly to Odyssea a Columbií, které dostaly za úkol navštívit orijskou galaxii. Když byly obě lodě připraveny, zaktivovaly SuperBránu. Pár vteřin poté, co se aktivovala, vystoupil z hyperprostoru Daedalus, který to měl namířeno do Pegasu.

Daedalus
Plukovník Caldwell seděl ve svém křesle, ze kterého sledoval, jak obě lodě vlétají do SuperBrány.
„Až se uzavře, zadejte Pegasus,“ rozkázal Steven. Weaps souhlasně kývnul hlavou a na počítači nastavil novou adresu pro výstup ze SuperBrány.
„SuperBrána se deaktivovala, zadávám adresu do Pegasu,“ oznámil major Kleinman. Poblíž něho stál Rodney s tabletem v rukou, který mu nakukoval přes rameno. Když Weaps začal rukama poklepávat konzoli, Rodney si toho všimnul a raději se přesunul k Johnovi, který stál kousek od Stevena.
„Brána aktivována, můžeme letět,“ oznámil Dave a hlavu otočil na velícího důstojníka.
„Vezměte nás tam, rozkázal Steven a Pat zažehla hlavní motory.

Prostor poblíž domovské planety Pinů, S9P-215, Athena
Po výstupu z hyperprostoru se Athena hned zamaskovala, aby je tak snadno na dálkových senzorech nezpozorovali. Helen s tabletem v rukou pochodovala chodbou směrem k můstku, kde všichni pečlivě dělali svou práci. Kdyby se objevila sebemenší chyba, mohla by je stát život.
„Hlášení!“ Helen vstoupila na můstek a hned stoupla za majora Barty.
„Tým plukovníka Sovika je na místě. Vysílač je na místě a aktivní, můžeme je kdykoliv přenést na palubu a skočit pryč,“ oznámil Pavel po stisknutí několika tlačítek na konzoli.
„Výborně. Dejte vědět podplukovníku Johnsové, že je máme pod dohledem.“
„Ano, madam.“ Chvilku poté, co Pavel začal plnit úkol, se ozvala Pavla: „Madam?“
„Ano, kapitáne.“
„Co vlastně má za úkol Queenmary?“ zeptala se na něco, co zajímalo i Pavla, který přestal pracovat a podíval se na Helen.
„Právě teď jsou nejspíše na cestě omrknout jejich základnu, kde mají prototyp lodě,“ odpověděla Helen a podívala se před sebe.

Hyperprostor, Queenmary
Posádka na Queenmary zcela nebyla ještě vybrána, proto u konzol seděli sourozenci. Kevin seděl u pilotní konzole a Jane u taktické.
„Vážně se chceš do nich pustit sám?“ zeptala se ho Jane.
„Jen je chci naštvat, než se do nich pustíme. Musíme dát o sobě vědět, že s nimi držíme krok.“
„Proto bychom na ně měli zaútočit všichni a nejen my. Překvapení by vyšlo v náš prospěch. Teda doufám,“ řekla na to Jane. Chvilku poté oběma zapípaly konzole, které udávaly, že jsou na místě.
„Jdeme na to.“

Prostor, Peuta, Queenmary
Queenmary vystoupila z hyperprostoru u Peuty, kterou stráží lodě Druhé aliance spolu s Piny. Bylo to poprvé, kdy obě nepřátelské skupiny viděly Queenmary. Nevěděly tak, že na palubě jsou známí pozemšťané.
„Mají aktivované zbraně i štíty, ale nestřílí,“ oznámila Jane.
„To proto, že nevědí, kdo jsme. Ale my ano. Zahaj palbu na první nepřátelskou loď.“
„Rozkaz. Dávej ale pozor. Máme tu maskovanou loď.“
„Odhaduji, že to bude Kerrova mateřská loď.“ Během několika vteřin se začaly objevovat z Queenmary modré paprsky, které dopadaly na nepřátelské štíty.

Prostor, Peuta, Kerrova mateřská loď
Podle odhadů obou pozemšťanů to byla právě Kerrova loď, která byla zamaskovaná. Kerro stál na můstku, ze kterého sledoval boj s neznámou lodí. Když viděl, že neznámá loď právě teď zničila dvě lodě Pinů a jednu loď Druhé aliance, Kerrovi došlo, že ve vesmíru nejsou zcela nejsilnější. Objevil se někdo, kdo jim dokáže čelit.
„Pane, …“ ozval se Kerrův podřízený, „…přijímáme zprávu z té neznámé lodi.“
„Co v ní je?“
„Překvápko. Klidně si buďte maskovaní, ale my vás vidíme,“ přečetl zprávu, kterou dostali.
„Kdo to sakra je?“ zajímalo ho.
„Vůbec nevíme.“ Kerro naštvaně praštit do opěradla křesla.

Prostor, Peuta, Queenmary
Kevin i Jane měli radost, když viděli zničení několika nepřátelských lodí. Takovou účinnost zbraní teda nečekali. Místo toho očekávali loď, která se brzy demaskovala.
„Tak už ho tu máme,“ řekl Kevin.
„Podle senzorů je o něco silnější než tyto. Takže je to na sto procent Kerrova loď.“
„To je, chtějí se s námi spojit.“
„Žádné povídání nebude,“ řekla na to Jane a komunikaci vypnula.
„Zaměř se na Kerrovu loď, ty ostatní nám nic neudělají.“
„Mile ráda,“ řekla na to Jane a na konzoli změnila primární cíl.
„Jak se dalo předpokládat, mají silnější štíty,“ řekl Kevin, když viděl stav nepřátelské lodi.
„Zahájili palbu.“
„Tak teď zjistíme, co vše mají v rukávu.“ Kevin se rukama zapřel o konzoli, jelikož očekával drsný dopad nepřátelských zbraní. Když se otřásla celá loď, na můstku vypukl v zadní části menší požár. Jelikož Jane se starala o štíty a zbraně, Kevin vstal od konzole a při cestě k požáru vzal hasicí přístroj, kterým ho uhasil. Pak se vrátil zpátky ke konzoli, na které si zobrazil stav štítů. Počítač udával, že jsou na šedesáti procentech.
„To není dobré.“
„Co teď?“
„Proletíme kolem nich. Zničíme jim pár dalších lodí a zmizíme odsud. Na Kerrovu loď budeme muset zaútočit ve větší skupině.“ Jane souhlasně kývla hlavou a zaměřila původní cíle, kterými byly mateřské lodě Kerrových poddaných. Ty zcela nebyly tak vylepšené jako Kerrova. Poté, co při průletu kolem několika lodí zničili další dvě lodě, vstoupili do hyperprostoru.

Terra, Cheyenne Mountain, SGC
Generál O’Neill po příletu na Terru začal organizovat stavby domů pro nové obyvatelé Terry. Několik členů z SGC už bylo totiž sbaleno a čekalo na přidělení domů. Jelikož se nestíhalo, vetší část poslal na Digammu, kde zůstaly domy po Simech, když se odstěhovali na novou planetu. Jack s Hankem seděli v jedné kanceláři, kde spolu hovořili o misích, které byly přiděleny americkým lodím.
„Do tří hodin by se všichni měli ozývat,“ řekl Hank, když se podíval na hodinky.
„Queenmary nám právě poslala zprávu,“ oznámil Jack, když mu problesklo na obrazovce před ním oznámení. Kliknul na oznámení a zpráva se mu zobrazila ve větším okně. Hanka to zajímalo, co jim poslali, a tak vstal od stolu a stoupl si za Jacka. Ve zprávě určené pro oba generály stálo:
„Druhá aliance má vylepšení na všech lodí, které vlastní. Dokonce i Pinové. Jen mají jednu závadnou chybu, technologie nefunguje tak dobře jako na Kerrově lodi. Zjevně se moc o technologii nerad poděluje. Právě jsme na cestě k Zemi, kde vyzvedneme nějaké věci a hned poté přiletíme za vámi.“
„Tak jelikož to Queenmary přežila, předpokládám, že s nimi můžeme bojovat,“ řekl na to Jack.
„Jestli se k nám připojí i Oriové, můžeme obrátit skóre.“
„To zjistíme za pár hodin.“

Galaxie Pegasus
Hyperprostor, Daedalus
Celý Sheppardův tým seděl v konferenční místnosti kolem stolu, u kterého seděl i Caldwell s Allanem. Blížil se totiž výstup z hyperprostoru, a tak chtěl Steven probrat, jak vše bude probíhat.
„Nevíme, zda-li všichni Wraithové byli zabiti, proto můžeme očekávat nějaký odpor. S Daedalem tak vystoupíme na přesných souřadnicích, které nám dal Allan.“ Steven pohlédl na Allana, čímž mu předal slovo.
„Než tam dorazíme, musím vás upozornit, že klidně mohli při odletu provést autodestrukci. Nemohu tak zaručit, že ta základna tam stále stojí. Je ukrytá uvnitř hory. Vynalézali tam všechny zbraně, které jsou používány na úlech i křižnicích. Šipky mají jiné zbraně. Dále by tam měl být počítač se záznamem všech virů a programů.“
„Mohli bychom tak nainstalovat na naše lodě rušičky?“ zeptal se John.
„Teoreticky,“ odpověděl Allan.
„Teď ale nepředbíhejme. Nejdříve se tam musíme dostat, pak můžeme… krást,“ řekl na to Rodney, který nejdříve váhal říci slovo krást.
„Plukovníku Caldwelli, tady major Kleinman. Jsme téměř na místě,“ ozvalo se z interkomu. Steven na svém uchu zapnul vysílačku a odpověděl, že jsou na cestě.

Weaps seděl u taktické konzole, na které sledoval dálkové senzory. Když se na můstek otevřela přepážka, podíval se směrem k ní. Jako první přišel Steven.
„Stav?“
„Opouštíme hyperprostor,“ oznámila Pat.

Prostor, P4R-091, Daedalus
Když Daedalus vystoupil z hyperprostoru na svém plánovaném místě, všechny zarazilo to, co tam právě teď viděli. Wraithská planeta byla totiž zcela zničena. Kolem Daedala poletovaly jen kusy, které z planety zbyly.
„Jak silná je ta vaše autodestrukce?“ zajímalo Johna.
„Zničí jen základnu,“ odpověděl Allan.
„Tak jak je možný, že…?“ nechápal John.
„Pane, senzory zachycují něco, co nemohou rozpoznat. Zjevně planetu napadla cizí rasa,“ ozval se Weaps.
„Někdo je našel dříve než my. Teď je otázkou, jestli si vzali s sebou i jejich technologii,“ pověděl Rodney, který tou dobou stál za Kleinmanem.
„Byl jste v Pegasu nejdéle. Kolik ras tu žije?“ zeptal se John.
„Mnoho. S některými jsme se ani nesetkali. Technologicky byli vyspělejší než tenkrát my, proto jsme je moc nevyhledávali.“
„Vyspělejší? Antikové to zjevně nebyli, když s vámi prohráli boj,“ přemýšlel nad tím Rodney.
„Vím jen to, že se neradi ukazují. Skrývají se, aby o nich nikdo nevěděl.“
„Dobrá, takže co uděláme?“ zeptal se Steven.
„Tady už nic nenajdeme. Všechny základny budou taktéž zničeny,“ odpověděl Allan. Chvilku na můstku zavládlo ticho, než opět promluvil Steven s rozkazem vstoupit do hyperprostoru. Než Daedalus vstoupil do hyperprostoru, Allan se podíval před sebe, kde viděl zničenou svou kdysi rodnou planetu. Chvilku se zapřemýšlel a pak se obrátil na Johna, který si všiml, jak se Allan před chvílí zatvářil. Věděl, že pro něho to je těžký, a tak mu naznačil hlavou, ať jde za ním.

Mléčná dráha
Terra, Cheyenne Mountain, SGC
V řídící místnosti stáli oba generálové, kde čekali na příchod dalších několika lidí ze Země. Na Teře jich touto dobou žije už přes sto tisíc.
„Generálové, přijímáme zprávu z Queenmary. Jsou na orbitě planety, žádají povolení k přistání,“ ozval se seržant Harriman.
„Povolení uděleno. Vyřiďte plukovníku Marksovi, že ho očekáváme v zasedací místnosti,“ řekl na to Hank. Walter souhlasně kývnul hlavou a hned odpovídal Queenmary na zprávu.
„Za chvíli by se měly objevit i Columbia s Odysseou. Oriové se k nám připojí s deseti loděmi. Letí s nimi i Vala s Tominem,“ oznámil Jack.
„Zoufalé časy volají po zoufalých činech. Spojujeme se s těmi, se kterými jsme ještě nedávno válčili.“
„Nakopeme jim zadky.“ Když se Jack podíval na hodinky, uvědomil si, že měl udělat ještě jednu práci. Poprosil tak Hanka, aby zatím šel napřed do zasedací místnosti. Než odešel i Jack, požádal Waltera, aby se o nové příchozí postaral plukovník Reynolds spolu s týmem.

Když generál Landry dorazil do zasedací místnosti, čekal už tam na něj plukovník Marks, který si opíral hlavu o ruce. Byl tak ospalý, že nevnímal generálův příchod. Po velkém zívnutí otevřel oči a podíval se do stran. Když si všimnul stojícího generála, omluvil se mu, že byl chvilku duchem nepřítomný.
„Tak jak daleko jsou na tom?“ zeptal se Hank poté, co sedl na židli vedle něho.
„Kerro se moc o tu technologii nedělí. Sice se o něco podělil s Piny, ale není tak účinná jako u něho na lodi. Pokud chceme vyhrát, tak musíme nejdříve zaměstnat ostatní lodě, než se pustíme do té jeho. Jakmile na Queenmary dokončí menší opravy, budeme připraveni. Jen mám jednu žádost.“
„Řekněte si o cokoliv.“
„Potřebuji posádku. Já s Jane na to sami nemáme. Potřebuji na Queenmary schopné lidi, kterým budu moci věřit a svěřit jim i svůj život.“
„Řekněte si, koho chcete, a je váš.“
„Kdybych si měl vybrat, tak většina našich lodí by byla bez hlavních členů. Tohle nemohu udělat. Jsou sehraní a spoléhají na sebe. Jediný, koho bych si mohl vzít, by byl kapitán Mike Evans, jenže nechci ho oddělovat od sestry.“
„Rozumím. Pokusím se vám někoho najít.“
„Děkuji. Deset by mi jich mohlo stačit.“

Galaxie Ida
Verghalia
Velitel Princentonu, podplukovník Mitchell, se nacházel v zasedací místnosti, kde Asgardé mezi sebou hovořili ve své řeči. Cameron tak nevěděl, o čem vůbec hovoří. Když ale přestali hovořit, zpozornil a podíval se na Thora, který si vzal hlavní slovo: „Podplukovníku, rádi bychom vám něco ukázali.“ Cam se na vteřinku zarazil. Celou místnost obalil transportní paprsek, který všechny přenesl pryč.

Když se všichni objevili na balóně, Cameron pootevřel ústa, jelikož nemohl uvěřit tomu, co právě teď před sebou vidí.
„Všech šest lodí je připraveno na odlet,“ oznámil Thor.

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *